24.1.13

Turistina Bangkokissa

Tänään vietettiin päivä turisteina ja käytiin kuninkaan palatsialuetta katsomassa sekä poikettiin tutustumassa reppureissughetto Khao San roadiin.

Aamiaisen jälkeen ajeltiin Skytrainilla Bangkokia halkovan joen rantaan josta otimme jokivenekyydin palatsille. Venekyyti maksoi 100 bahtia per nassu ja oli ihan kiva sightseeing joelle.
Venematka kesti ehkä parikymmentä minuuttia ja toi meidät ihan lähelle palatsia. Tämä palatsi on varmaankin Bangkokin isoin yksittäinen turistikohde. Tarkoittaa siis sitä että joka paikassa pyöri hirveä määrä kiinalaisia ryhmiä oppaineen ja toki porukkaa oli muutenkin paljon.




Alue oli ihan hieno sinänsä mutta ei kuitenkaan tehnyt mitään valtavaa vaikutusta. Liput maksoivat 500 bahtia ja alueella piti olla pitkät housut ja suljetut kengät jalassa, varsin mukavaa yli 30 asteen lämmössä. Tulipahan käytyä.

Palatsilla käynnin jälkeen päätimme käydä katsomassa Khao San roadia, se kun on sopivasti samalla suunalla. Khao San road on maineeltaan ehkä tunnetuin traveller keskus Kaakkois-Aasiassa joskin se on nykyään muuttunut "mainstreamimmäksi". Jossain vaiheessa harkitsimme että ottaisimme hotellin tältä alueelta ikäänkuin kulttimaineen vuoksi. Nyt täytyy todeta että hyvä että emme ottaneet.
Tie on laidasta laitaan täynnä kojuja joissa myydään kaikkea mahdollista turistiroinaa ja kaupataan mango-stickyrice tyyppistä ruokaa. Intialaiset äijät tyrkyttävät pukuja ja tuk-tuk kuskit mitälie kusetusta eikä fiilis todellakaan ollut mitenkään minun mieleeni. Täällä syötiin myös lounas joka oli ihan ok mutta toki kalliimpi kun muualla kaupungissa.

Huomenna vaihdetaan hotellia eikä tarkoituksena ole tehdä sen kummempia. Pysytään kuitenkin vielä Bangkokissa ainakin maanantaihin saakka.

1 comment:

  1. Khao San Roadin ruokien hinnoista tulee huomauttaa, että hinnat ovat erityisen halpoja kadulta syödessä. Jos tuossa ruuhkaisen kadun varrelta tilaa vaikkapa "Pad Thai" annoksen hinnat ovat 20-50 bahtia riippuen ottaako annokseen kananmunaa, possua, kanaa, katkarapuja jne.

    Hotellit Khao San Roadilla ovat halvimmillaan alle 500 bahtia mutta ilmapiiri ei ole kaikkien makuun (muun muassa juuri nämä intialaiset kauppiaat ja jatkuva vilinä).

    t. Minne Thaimaassa

    ReplyDelete