28.1.13

Matkalla Kambodzaan

Bangkok jäi tänään taakse ja suuntana on reissun seuraava etappi, eli Kambodza, Siem Reap ja Angkor Wat.

Edellisen blogikirjoituksen jälkeen vaihdoimme perjantaina hotellia uudelle alueella Lumpinin puiston lähelle. Tämä uusi paikka oli enemmänkin hostelli vaikkakin varasimme sieltä oman huoneen, kuitenkin ihan rauhallinen ja siisti paikka. Perjantaina ei muuton vuoksi juurikaan tehty mitään ihmeempiä, mitä nyt vietiin pyykit pesulaan ja käytiin illalla syömässä. Kilo pyykkiä maksoi 40 bahtia eli n. euron, ihan kohtuuhinta :). Käytiin myös kävelyllä lähialueella ja puistossa.

Lauantaina käytiin syömässä puistossa aamupalaa ja iltapäivällä suunnattiin Chatuchakin viikonloppumarkkinoille. Kojuja on siellä ihan silmittömän paljon, n. 15000, kyseessä pitäisi olla maailman isoimmat markkinat (tai sitten ei :D). Mukaan ei tarttunut paljon mitään mutta ihan kiva oli käydä joka tapauksessa.

Sunnuntaina oli ajatuksena käydä päivällä kiertelemässä Chinatownia mutta laiskotuksen vuoksi ei jaksettu päivällä sinne vielä lähteä vaan loikoiltiin hotellilla ja lueskeltiin. Lounasta käytiin etsimässä uusilta alueilta mutta vahingossa päädyttiin johonkin kadulle missä oli vain fiinejä hotelleja eikä juuri muuta. Onneksi kadun reunasta löytyi ruokakärry ja pari pöytää johon istahdimme. Minkäänlaista länsimaalaista kieltä ei täti puhunut eikä menua ollut mutta tilasimme kaksi annosta kansainvälisellä elekielellä. Nuudeli-keitto ja mysteeriliha (ehkä nauta) oli oikein maukasta :). Illalla reipastuimme vielä ja pääsimme Chinatowniin asti vain huomataksemme että jonkun pyhäpäivän vuoksi oli siellä melkeinpä kaikki paikat kiinni. Perusturismia.
Joku joka thain kieltä osaa voinee seuraavasta kuvasta kääntää meille mitä soppaa syötiin.

Tänään otimme aamun rennosti ja kirjauduimme hotellista ulos puolen päivän maissa. Matka vei meidät metrolla rautatieasemalle josta ostimme junaliput Aranyaprathetiin. Aran on aivan Thaimaan ja Kambodzan rajalla ja junamatka kolmannessa luokassa maksoi 48 bahtia per henkilö. Törkeän kallista siis. Juna oli erittäin perustasoinen ja puolet matkasta jaoimmekin parin paikallisen kanssa neljän hengen "loosissa" (eli penkit vastakkain). Tulipahan nähtyä Thaimaan maaseutua ja paikallista matkustustapaa, oikein mukava kokemus vaikkakaan ei maailman mukavin junamatka. Juna saapui perille n. 40min aikataulusta jäljessä ja kokonaismatkan kestoksi tuli n. 5 tuntia ja risat. Juna-asemalta otimme tuk-tukin hotelliin joka on ihan rajan tuntumassa. Huomenna aamulla ylitämme rajan ja matka jatkuu Siem Reapin kaupunkiin josta käsin päästään tutustumaan Angkor Watin temppeleihin.

Kambodzassa nettiyhteydet ovat ilmeisesti vähän huonompia mutta koitamme kuitenkin jatkaa blogin päivittelyä, saas nähdä miten käy.

3 comments:

  1. Zenita28.1.13

    Ha en fortsatt trevlig resa :)
    KKKKKKKKKKKKRRRRRRRRRAAAAAAAAAAAAAAMMMMMMMMMMMM

    ReplyDelete
  2. Käytättekö te itselaukaisinta, vai onks teidän tielle sattunut paljon avuliaita kanssaturisteja, jotka ei oo varkaita? :D

    Kivoja kuvia silti! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei oo muilta turisteilta vielä pyydetty apua eli itselaukaisimella on kuvattu, meil on sellanen kätevä Gorillapod kolmijalka jonka saa viritettyä melkein mihin vaan.

      Delete