31.1.13

Siem Reap ja Angkor Wat, Kambodza

Rajan yli päästiin Thaimaasta Kambodzaan ja nyt ollaan Siem Reapin kaupungissa Angkor Watin -temppelipuiston ulkopuolella.

Holiday in Cambodia :)

Kambodzan rajamuodollisuudet ja toiminta rajalla yleensäkin oli etukäteen aika mysteeri. Netistä oltiin luettu paljon ohjeita ja vinkkejä siitä mitä tehdä ja mihin mennä, koska kusetuksia ja kusettajia on joka lähtöön. Lopulta kaikki meni varsin sujuvasti ja koko prosessiin meni n.tunti. Virallinen viisumin hinta on 20USD mutta rajaviranomaiset ottivat 100bahtia vielä päälle, ei jaksettu ruveta tuosta vääntämään vaikka hyvin todennäköisesti se menikin tullimiesten virkistyskassaan. Kun päästiin virallisesti Kambodzan kamaralle hypättiin heti ilmaiseen bussiin joka vei meidät bussiterminaaliin. Tämä terminaali oli luonnollisesti keskellä ei mitään, mutta ilmeisestikin se on tosiaan ainoa keino saada kyyti. Jaoimme taksin rajalta Siem Reapiin kahden Korealaistytön kanssa ja se maksoi 12USD/hlö. Matka kesti pari tuntia ja ajokkina oli Toyota Camry joka myös tuntuisi olevan ehkäpä maan yleisin auto. Taksi ei tietenkään vie ketään hotellille asti vaan jätti kaupungin laidalle jossa hypättiin tuktukiin. Tuktuk ei maksa mitään vaan se sisältyy taksin hintaan, ilmeisesti ideana on että kuski koittaa viedä turistit johonkin tiettyyn hotelliin tms. Meillä oli varaus valmiina joten ei tarvinnut asiasta vääntää vaan päästiin suoraan hotellille.
Kambodzalainen tuktuk

Hotelli on nimeltään Im Malis ja on oikein siisti ja rauhallisella paikalla. 15€/vrk on huoneen hinta ja se sisältää myös aamiaisen. Hotellihenkilökunta on todella ystävällistä ja mukavaa. Meillä oli varaus sunnuntaihin asti mutta maksoimme vielä kolme yötä lisää eli koko loppuajan. Olemme Kambodzassa siis ensi viikon keskiviikkoon asti ja sen jälkeen matka jatkuu Thaimaahan Koh Changille. Ekana iltana ja eilen ei olla tehty paljon mitään, hiukan kierrelty kaupunkia ja käyty syömässä. 

Tänään palkkasimme käyttöömme tuktukin kuskineen ja kävimme Angkor Watin temppelissä ja parissa muussakin kohteessa. Angkor Wat ja koko alue on todella upea ja valtavan suuri. Ostimme kolmen päivän lipun joka oli 40USD/hlö. Ajatuksena on se että ei vedetä mitään superpitkiä retkipäiviä vaan ennemminkin otetaan rennosti ja käydään kiertelemässä aluetta oman maun mukaan. Kuvat kertokoon enemmän tästä alueesta. Valmistautukaa poseerauksiin :D.












Huomenna pidetään "vapaapäivä" ja lauantaina jatketaan temppelien koluamista.

No comments:

Post a Comment