24.2.13

Man ska ha husvagn

Fast det har vi ju inte. Vi har ju faktiskt en campervan. Men egentligen, vad är skillnaden? Vandra bort och fram till toalett, dusch och kök. Fattas bara en liten tax i blå overall.
Men är det vad man ska leva med för att ta sig runt i detta landet så gärna för mig! Alternativet hade ju varit att ta sig fram som vi gjorde i Asien och budgetmässigt hade det inte varit någon hit. Vi har satt upp en dagsbudget på 150 NZ$ och hittills har vi nog överskridit den kan man säga... Men då har vi ju också haft engångssummor som gas till spisen, internet och hyra av grill. Dessutom bodde vi ju två nätter på vandrarhem när vi landade. Nu kan det nog gå vägen om vi börjar på riktigt bo i bilen och äta mat här. Första vandrarhemmet vi bodde på kostade 115 NZ$ per natt och en campingplats med elektricitet och tillgång till alla faciliteter tycks ligga på mellan 20-40 NZ$ per natt. Lite skillnad... Och det går faktiskt helt ok att sova i bil. Plats finns, täcket är varmt och det har hittills varit tyst och lugnt där vi har stannat.

Vi har bestämt oss för att köra varvet runt ön så att säga. Nu är vi på väg söderut från Christchurch och har stannat en natt i Timaru och en natt i Dunedin. Här ska vi idag in till stan på öl-tur (haha!) och stanna en natt till innan vi drar ner mot de allra sydligaste delarna av ön.

 

Känslan av att man känner sig lite hemma håller i sig landskapen igenom. Det är faktiskt ganska snabba växlingar i vegetationen under bilfärderna och det är kul! Bergen borta vid horisonten, kulliga odlingsmarker (med tillhörande får såklart!) och helt plötsligt mörk skog. Och till och med jag kan se att det har varit Rohan-områden vi har skymtat förbi (japp, det är ungefär vad jag hunnit uppfatta mellan mina tupplurer under de filmerna).
Och sedan att stränderna i alla fall här vid östkusten påminner om Halland och att man får känslan av att man ibland lika gärna skulle kunna befinna sig någonstans kring Vartofta under bilturen, minskar ju inte på hemma-känslan direkt. Och som sagt - idag ska vi till Bryggeriet! ;-)

Moeraki - turistattraktion med... eh... ett par runda stenar på stranden...

Dunedin järnvägsstation - sägs vara en av Nya Zeelands mest fotograferade byggnader

No comments:

Post a Comment