27.2.13

Maailman toisella puolen

Aikaero Suomeen 11 tuntia ja matkaa Tampereelle n. 15000km. Kovin paljoa kauemmaksi ei pääse.





Paikka on siis Uusi Seelanti ja kaupungin nimi on Te Anau. Viikko ollaan nyt oltu täällä ja auton mittariin tullut noin 800 kilometriä. Christchurchistä ajettiin rannikkoa etelään ja sitten Invercargillista tänne. Huomenna on tarkoituksena ajella Milford Sound -vuonolle ja käydä parin tunnin risteilyllä, maisemien pitäisi olla aika komeat. 


Matkaa ollaan tehty suunnilleen 150km päivässä ja matkan varrella ollaan pysähdelty melko paljon maisemia ja nähtävyyksiä katselemassa. Luonto on täällä tosi mahtava ja nyt muutamana päivänä ollaan ajeltu Souther Scenic Route nimistä maisemareittiä pitkin pikkuteillä. 

Käytiin Speight's panimossa opastetulla kierroksella. Oluen maistelu kuului kierrokseen :)

Liikenne on vasemman puoleinen mutta se ei ole tuottanut toistaiseksi ongelmia eikä varmaan tulevaisuudessakaan. Autossa on automaattivaihteet joten vaihdekeppiä ei tarvitse etsiä vasurilla :). Vaikka autolla on ajettu yli 600 000km toimii se ihan hyvin eikä isoja vikoja ole löytynyt. Kulunuthan se toki on mutta tämä ei meitä haittaa.



Auto sisältä ja ulkoa

Paikalliset ovat tosi mukavia ja avuliaita ja on erittäin mukavaa olla maassa jossa ihmiset ymmärtävät englantia eikä tarvitse joka lausetta tankata puolta tuntia. Oma vikahan se toki on kun ei paikallista kieltä osaa, ei siis millään pahalla Thaimaa. Sää on suosinut todella mukavasti. Täällähän helmikuu vastaa vuodenajalta meidän elokuuta joten loppukesää-alkusyksyä eletään. Päiväsaikaan on useasti suorastaan kuuma kun aurinko porottaa, ja shortseista ei ole tarvinnut luopua. Iltaisin on toki vähän koleampi mutta kuitenkin hyvin siedettävä.

Erittäin luontevaa poseerausta

Parin päivän päästä ollaan Queenstownissa joka on Uuden Seelannin aktiviteettikeskus, kaikkea mahdollista benji-hypyistä koskenlaskuun ja ties mihin. Toistaiseksi tosin ei olla ajateltu mitään superkalliita aktiviteettejä kokeilla mutta saa nähdä jos sitä vaikka innostuisi...

2 comments:

  1. Muistakaa mennä Kontuun! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Se on tua pohjoissaarella mutta tarkoituksena on kyllä poiketa kunhan keretään sinne suunnalle :)

      Delete