24.3.13

Tyynenmeren ylitse

Torstaina jätettiin Uusi Seelanti taakse ja lennettiin Tyynen Valtameren ylitse Etelä-Amerikkaan.



Matka alkoi iltapäivällä kun lento lähti Aucklandista klo. 16.00. Lento kesti n. 11 tuntia ja meni ihan mukavasti elokuvia katsellessa. Olisi ollut kiva nukkua mutta en sitä oikein kovin hyvin lentokoneessa osaa joten en viitsinyt edes yrittää. Lento saapui Santiago de Chileen n. 11.00 aamupäivällä. Edelleen torstaina koska matkalla ylitettiin päivämääräraja. Chilen lentokentällä hengailtiin iltapäivä 17 asti ja sitten lennettiin Peruun. Lento oli neljä tuntia mutta taas siirryttiin aikavyöhykkeiden yli joten perillä kello oli 19. Tässä vaiheessa ei oikein enää pää pysynyt mukana kuviossa mutta mitäpä tuosta. Taksi vei ongelmitta hotellille joka oli ylibuukannut ainoan tuplahuoneensa ja pääsimme talon katolle siivouskomeroon nukkumaan kerrossängyssä. Ihan jees n. 26 tunnin valvomisen jälkeen :D.

                     

Hotellin omistaja/johtaja/ehkä vaan respa oli mukava nuori kaveri nimeltään Elias ja hän järkkäsi meille eri hostellista korvaavan huoneen ja tuli aamulla mukaan viemään meidät sinne. Perjantaina ei sitten paljoa muuta tullutkaan tehtyä, hieman kierreltiin Mirafloreksen alueella ja käytiin syömässä. Varattiin myös bussiliput Limasta Cuscoon sunnuntaille. 

Lauantaina käytiin kunnon turistikierroksella Liman keskustassa. Siirtomaa-aikainen keskusta oli oikein komean näköinen ja ilmaisia museoita olisi ollut hirveä määrä. Museot eivät kuitenkaan oikein kiinnostaneet joten istuskelimme puistossa ja muuten vaan rentouduimme.


Tänään sunnuntaina kirjoittelen blogia bussista käsin. Cruz Del Sur firman bussi vie meitä kohti Cuscoa, tällä hetkellä matkaa on tunti takana ja 19 edessä. Varasimme kunnon luksuspaikat ja olo on kuin lentokoneen ykkösluokassa, leveät ja mukavat istuimet kallistuvat melkein vaakatasoon. Kaikilla on myös omat viihdejärjestelmät ja kuten fiksuimmat jo arvasivatkin, myös internetyhtes löytyy. Ateriat kuuluvat toki myös hintaan joka oli n. 60€/hlö. Pysykää kanavalla niin kuulette miten matka sujui.

No comments:

Post a Comment