6.3.13

Reissun puoliväli

Reissua on kuusi viikkoa takana ja suunnilleen saman verran jäljellä eli puolivälissä ollaan. Paikka tällä hetkellä on nimeltään Takaka Eteläsaaren pohjoisrannikolla.




Queenstownista ajelimme sunnuntaina Franz Josefin jäätikölle länsirannikolle. Leirintäalue oli varsin kiva ja rauhallinen ja sijainti oli käytännössä sademetsässä jäätikön lähistöllä. Maanantaina kävimme kävelemässä jäätikölle, paikka oli ihan hieno ja omatoimisesti kun meni niin ei edes maksanut mitään.

Taustalla jäätikkö, kuvat eivät taas tee oikeutta paikalle

Mielenkiintoisesti leirintäalue mainosti "skandinaavista saunaa" jonka varasimmekin maanantai-illaksi. Puolen tunnin vuoro oli 3NZD/hlö mutta eihän puoli tuntia riitä mihinkään joten varasimme kaksi vuoroa putkeen. Suureksi iloksemme sauna olikin ihan "oikea" suomalainen sauna! Kiuas oli Sawo merkkinen kuten myös muut varusteet ja saatiin oikein mukavat löylyt. Löylyjen välissä istuskeltiin ulkosalla olutta siemaillen. Pari uteliasta kävi kurkistelemassa touhua ja yksi kysäisikin että "Is it good?". Hetken tutkailin äijää ja vastasin suomeksi että "Ihan on hyvä suomalainen sauna". Oli meinaan ensimmäinen suomalainen jonka tässä maassa olen nähnyt, lippalakista ja englannin lausumisesta tunnistin :D. Melko hyvä sattuma että juuri saunoessa sattui kohdalle.

Sademetsästä jatkettiin matkaa rannikkoa ylös tiistaina Punakaikiin asti. Täällä oltiin yötä ja käytiin tutustumassa mahtavaan nähtävyyteen, pannukakkukiviin. Näiden mainostettiin jäätiköiden ohella olevan länsirannikon parasta antia. Eipä niiden näkeminen ainakaan mitään maksanut.

Pannukakkukiviä

Emme jääneet pannukakkuja ihailemaan pidemmäksi aikaa ja tänään matka jatkui aina tänne pohjoisrannikolle asti. Takaka on paikan nimi Golden Bayn alueella. Leirintäalue on maajussin takapihalla, ihan ok kuitenkin. Emme kuitenkaan jää yhtä yötä pidemmäksi vaan huomenna suuntana on luultavastikin Blenheim jossa käydään tutustumassa viinitiloihin ennen siirtymistä pohjoissaarelle. 

Sitten vielä pieni infopläjäys/loppukevennys:
Vaikka Ipadissa onkin kamera niin sen käyttäminen kamerana on todella typerän näköistä
Älä tee näin

1 comment:

  1. Myös ipadilla navigoivat turistit on koomisen näköisiä :D

    ReplyDelete