8.3.13

Sauvignon Blanc & Pinot Gris

Den som beställde alla ingredienserna och satte ihop dem till den här perfekta dagen gjorde ett mycket bra jobb, vem det nu var. Vilken härligt dag, lallalalaa...
Vi har just nu parkerat i utkanten av Blenheim i nordöstra hörnet av sydön och har än så länge stannat en natt, men vi har två kvar. Det är så grant här nu! Just här måste det vara någon sensommarvärme som hänger kvar samtidigt som färgerna börjar övergå i höst. Fantastiskt fint.

Den perfekta dagen idag har innehållit följande:
- en klarblå himmel helt utan moln
- en ytterst lätt bris
- 25 grader - minst
- solskyddsfaktor 20 (som i slutändan inte hjälpte)
- två cyklar
- en karta över vingårdar

Mumma, så gott i solen och så gott i provsmakningsfoajéerna!
Vi hade bokat en cykeltur via infocentret i Blenheim, hos en otroligt trevlig och hjälpsam Michelle (tror jag hon heter), eftersom vi redan hemifrån hade fått nys om att man kan se området från en sadel. För att köra bilen var ju uteslutet (såklart!) och på cykeln kan man bestämma helt själv istället för att bli körd fram och tillbaka i minibuss. Visserligen finns det ju i regel fläktar i minibussar, vilket hade varit skönt till och från idag ska erkännas :-)

Vi blev upphämtade vid 10.30 och körda ut till mitt-i-smeten-av-vinet kändes det som, där vi fick cyklar, instruktioner och tips. Sedan var det ut på vägarna bland vin, början till höstfärger och trevliga tillverkare. Nu i efterhand var det ett alldeles perfekt val med cykel och en alldeles perfekt dag för det hela. Fast jag börjar allt känna av sittknölarna nu framåt kvällen... det märks att man suttit på en sadel ett par timmar...

Tillbehören håller hög svensk standard ;-)

Vi svängde in till de vingårdar vi kände för helt enkelt, de som hade fri provsmakning vill säga. Kostade det pengar (även om det inte var mycket) sa vi nej tack. Så hela utflykten kostade inte mer än vad vi betalat för cyklar, hämtning och lämning, vilket var 40 NZ$ per person. Och då kunde vi ha cyklarna hela dagen om vi så önskade. Bra deal. I slutändan blev det 6-7 vingårdar vi besökte på en dag. Tror vi... ;-)

Omöjligt att klaga på vyerna...

...eller vädret!

Imorgon blir det en liten ladda-batterierna-dag, även om jag hoppas att vi tar en sväng in till centrum. Det verkade nämligen väldigt mysigt när vi körde igenom på väg till vår camping. Och sedan har vi hos samma trevliga Michelle på infocentret bokat båten över till Wellington på söndag morgon. Hej nordön!

6 comments:

  1. mamma8.3.13

    Vilken trevlig cykeltur,) ni ser ganska stadiga ut på benen på det fina kortet. Eller var det ibörjan på turen??

    KKKKKKKKKKKKRRRRRRRRRRRRRRAAAAAAAAAAAAAAMMMMMMMM

    ReplyDelete
  2. mamma8.3.13

    ......glömde en sak. Vilket vin var bäst, det kanske finns nåt här på bolaget

    KKKKKKKKKKKKKKKKRRRRRRRRRRRRRRRAAAAAAAAAAAAAAAMMMMMMMMMM IIIIIIGGGGEEEEENNNN

    ReplyDelete
    Replies
    1. jodå, vi hade matstopp på vägen, så vi höll oss nog på benen ;)
      ska man välja en sort var det nog Framingham Select Riesling, jäkligt mumsigt! väldigt få hade export till norden, spritmonopolet är problematiskt... men en del sålde till privata importörer tror jag, vi fick en lista över sverige och finland :)

      Delete
    2. mamma9.3.13

      tack, då ska jag kolla det........

      Delete
  3. pappa8.3.13

    Finns det några kantareller

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo nej, det är alldeles för torrt här!

      Delete