6.3.13

Konstraster

Här kan man ta sig från snö till sandstrand på ett par timmar minsann.


Igår sken solen när vi vaknade i Franz Josef och det tog inte lång stund för Lauri att fråga "ska vi köra bort till dalen idag igen?". Kanske berodde på att jag var och varannan minut pustade över hur fint väder det skulle vara idag då...
Så vi gick en liten tur i dalen igår också innan vi fortsatte uppåt kusten. Igår var sträckan från utsiktsplats till glaciären 300 meter, alltså längre än när vi var där dagen innan, så vi traskade inte hela vägen. Men man såg bergstoppar som inte hade synts för molnen dagen innan så det var fint att vi kunde jämföra.

Sedan fortsatte turen norrut som sagt och vi landade i Punakaiki där vi gick en promenad för att titta på "de berömda" Pancake Rocks och stannade över natten på en camping alldeles granne med stranden. Ska tilläggas att det var svinkallt i vattnet... Så kan det gå här i kontrasternas land.
Dessa Pancake Rocks ska för övrigt vara något man måste se på västkusten tillsammans med glaciärerna, men om man har sett glaciärerna först så kanske de där klipporna på sin höjd är...av något sorts geologiskt intresse? De var heller inte anledningen till att vi stannade just där, det kändes bara halvvägs och bra.

Klockan 10 på förmiddagen: sol i glaciärdalen

Klockan 16 på eftermiddagen: Maria leker med kameraperspektiv

...och Lauri sekund-träffar mitt i prick får man väl erkänna...

Å så lite pannekaker

Idag har vi kört upp till norra kusten och befinner oss för tillfället i Takaka i Golden Bay. Imorgon ska vi förhoppningsvis kunna ta en liten tur bland stränderna och sedan är tanken att vi ska styra kosan mot den östra kusten och Blenheim, där vi hoppas på goda viner! :-)

No comments:

Post a Comment