1.4.13

Cuscon komeissa maisemissa

Melkein viikko on jo takana Cuscossa ja kaupunki vaikuttaa oikein mukavalta. Bussimatka ei sujunut ehkä ihan niin mukavasti kuin olisi voinut toivoa, n. 12 tuntia matkasta oli mukavaa serpentiiniä joten olo oli välillä kuin Särkänniemessä.

Perille päästiin kuitenkin ehjin nahoin eikä kumpikaan meistä voinut erityisen pahoin, toisin kuin ranskalaisnainen joka oksenteli meidän takana pitkin yötä. Nice.


Hotellille päästiin bussiasemalta taksilla puolen päivän maissa ja huone saatiin saman tien. Alun perin oltiin varattu vain kaksi yötä jotta nähtäisiin omin silmin millainen hotellin taso on, ja koska paikka on oikein miellyttävä niin ollaan vielä samassa paikassa tulevaan perjantaihin saakka.

Cusco on hieman lähteestä riippuen n. 3400 metrin korkeudella. Tämän vuoksi otettiin pari ekaa päivää todella kevyesti, ei tehty juuri mitään muuta kuin syötiin ja loikoiltiin hotellilla. Ilma oli muutamana ekana päivänä koleahko ja tihkusateinen. Perjantaina ilma kirkastui ja aurinko on paistellut siitä lähtien, päiväsaikaan on suorastaan lämmin. Vaikka korkeuteen on jo hieman tottunut, aiheuttaa mäkien ja rappusten kiipeily armotonta sydämen tykytystä (huolimatta tunnetusti rautaisesta kunnosta). 

Perjantaina käytiin myös tutustumassa Cuscon ylärinteillä sijaitsevaan Saqsaywamanin (Lonely Planetin ääntämisohje: sexy woman) arkeologiseen alueeseen. Sinne olisi päässyt taksillakin mutta päätettiin säästää se n. 3-5€ ja kiivettiin sinne omatoimisesti.

Tuskan hiki virtasi matkalla ylös

Näköala Cuscoon

Saqsaywaman on tunnettu kivimuureista jotka on pystytetty ilman laastia ja jopa 70 tonnia painavat kivet sopivat yhteen kuin palapeli. 


Joidenkin lähteiden mukaan inkojen teknologialla ei tällaisia muureja olisi voinut rakentaa, tiedä häntä.

Päiväbudjetti meillä on täällä 210 Nuevo Solea eli n. 70€. Se riittäisi hyvin majoitukseen ja syömiseen mutta bussiliput ja pääsyliput vetävät budjettia miinukselle. Onneksi ollaan aiemmin pysytty hyvin budjetissa joten nyt ei tarvitse stressata ihan hirveästi ja voidaan huoletta "tuhlata" nähtävyyksiin sun muihin. Nettipankkitunnusten kanssa kävi pikku moka ja ne pääsivät vanhenemaan eikä uusia löytynyt muuton jäljiltä. Uudet saadaan postissa Tampereelle pääsiäisen vuoksi ehkä alkavan viikon aikana. Muuten ei väliksi mutta käyttötilillä johon Electronit ovat linkissä ei ole kauheasti rahaa, onneksi Mastercardilla saa käteistä luoton puolelta. Oma tyhmä moka kun en huomannut tarkistaa ennen reissua. 

Perjantaina lähdetään Cuscosta ja mennään ensin yhdeksi yöksi Ollantaytamboon ja sitten pariksi yöksi Aguas Calientesin kylään Machu Pichun varjoon. Sunnuntaina on tarkoitus vierailla Machu Pichussa. 

Loppukevennys:




No comments:

Post a Comment