3.4.13

Trivsamt

Även om man nu insett att det tog en vecka innan man totalt ignorerar inkastare och inte ens säger "no gracias" längre, har vi inte tröttnat på den här stan.
Det är grannt runtomkring och det är mysiga små restauranger som ibland känns som någons kök eller bara ett hål i väggen. Men det blir liksom mera personligt på det sättet. Vad gäller mat är det klart att det är ju inte bakgatorna i Bangkok, men vi har spanat in ett par ställen som serverar marsvin. Ska överväga detta innan vi åker härifrån....

Idag har vi gjort klart för vår tur till Machu Picchu med tåg och övernattningar, vi far på fredag och återkommer hit på måndag. Från början var tanken att vi skulle vidare direkt till Nazca därefter, men eftersom detta är ett så trevligt ställe att bara vara på kanske vi tar ett par dagar till innan vi drar vidare.

Väderprognoser utlovar hela tiden regn här och jag hade packat om väskan och lagt jackan överst när vi åkte från Lima. Denna har ännu inte använts, utan man får snarare klä av sig lager.
Dagarna efter att vi kom var det lite regn fram och tillbaka men inte något som störde nämnvärt. De senaste dagarna har det varit sol, en termometer som stod mitt på gatan utan skugga visade på 36 grader, och man har återigen bränt axlarna. Moln runtomkring känns ibland hotande under eftermiddagarna, men de kommer av någon anledning sällan i vägen för solen. Det är därför lite svårt att planera i förväg eftersom det enligt flera vädersajter ska vara 17 grader och regn varje dag...

Nej, vi har det bara allmänt trevligt här!

23 m höga Inka Pachacuteq-monumentet
(ja, vi var uppe i tornet)

Cusqueña i eftermiddagssolen

Lite annorlunda city-tur: en gammal spårvagn omgjord till buss

Utsikt från Cristo Blanco, nära tidigare besökta stora stenblock

1 comment:

  1. mamma3.4.13

    Jag ska åka till Växjö på fredag.....tänk va olika resmål man kan ha...............

    KKKKKKKKKKKKKKRRRRRRRRRRRRAAAAAAAAAAAAAAMMMMMMMMM

    ReplyDelete