15.4.13

Nazca ja Paracas

Matkan loppu alkaa jo häämöttää, enää muutama päivä jäljellä ennen kotiin paluuta. Viime päivät on vietetty Paracasin rantakaupungissa ja perjantaina tutustuttiin Nazcan kaupungin ulkopuolella oleviin geoglyfeifin.

Nazca-linjat ovat autiomaahan piirrettyjä kuvioita joita ei maan tasalta oikein edes näe. Kooltaan ne ovat kymmeniä metrejä ja jotta niitä pystyy kunnolla ihailemaan täytyy olla korkealla. Otimme siis alle lentokoneen.


Hintaa puolen tunnin lennolle tuli 90 dollaria per hlö. joka on aika paljon mutta kun kerta tänne asti on tultu niin ei haluttu jättää linjoja näkemättä. Pienkoneella lentäminen oli aika kiva kokemus itsessään ja veti vertoja paremmillekin huvipuiston laitteille. Kuvioiden kohdalla pilotti "osoitti" siivellä alas ja lensi lenkin kummallakin kyljellä jotta molemmilta puolilta näki ikkunasta kunnolla. Etukäteen suositeltiin jättämään aamupala väliin jottei tarvitse siivota sitä sylistään. Itse en kuitenkaan tuntenut minkäänlaista pahoinvointia vaan nautin lennosta. Kuviot olivat tosi hienoja ja pari onnistunutta kuvaakin sain otettua.

Moikkaava "astronautti"

Puu ja kädet

Kolibri

Nyt ollaan siis Paracasissa ja eilen käytiin tutustumassa paikalliseen nähtävyyteen Islas Ballestasin saariin jotka myös tunnetaan köyhän miehen Galapagoksena. Parin tunnin mittainen veneretki oli oikein kiva ja myös varsin edullinen (n. 90 solea eli 30€ yhteensä). Tässä muutamia kuvia reissusta.

Pelikaaneja

Pingviinejä

 Merimetsoja (ehkä)

Merileijonia


Turisteja

Merileijonayhdyskunta

Huomenna otetaan bussi Limaan ja aikaisin perjantai-aamuna alkaa kotimatka. Lennetään ensin Limasta Miamiin, sitten Lontooseen, Frankfurtiin ja sieltä vihdoin Helsinkiin jossa ollaan joskus lauantaina iltapäivällä. Olettaen että lennot ovat aikataulussa :).

1 comment:

  1. Anonymous16.4.13

    On ollut niin ihanaa katsella kuvia ja lukea kertomuksia matkaltanne.
    Oikein hyvää ja turvallista kotimatkaa toivottelee Ippa

    ReplyDelete