28.10.12

Lentoliput

Suurin yksittäinen kulu matkalla on lentoliput. Niiden valintaan kannattaakin panostaa ja käyttää hieman aikaa.

Nykyään on saatavilla eri lentoyhtiöiltä ja alliansseilta ns. Round the World lentopasseja jotka sisältävät tietyn määrän lentomaileja ja kohteita. Nämä tulevat pääsääntöisesti halvemmaksi kuin yksittäisten lentojen metsästäminen. Lentopassit voisi ostaa suoraan lentoyhtiöltä, mutta RTW matkojen järjestämiseen erikoistuneita matkatoimistoja löytyy aika paljon joten me päätimme pyytää tarjouksia näiltä.

Suomesta löytyi helposti pari yritystä joilta tarjous pyydettiin, Kilroy Travel ja STA Travel. Molemmilta saisi kivat alennukset jos olisi päätoiminen opiskelija tai alle 26 vuotias. Tarjouspyyntö lähti myös liudalle ruotsalaisia yrityksiä ja parille brittifirmalle.

Suurin osa yrityksistä vastasi nopeasti ja saimme yhteydenoton muutaman päivän sisään. Kohteet joihin halusimme matkustaa olivat siis Thaimaa, Uusi-Seelanti ja Peru. Ongelmalliseksi näistä muodostui Peru jota ei meinannut saada sujuvasti lisättyä reitille, Perusta kun ei mene suoria lentoja valtameren yli. Muutamat ehdottivat reititystä Los Angelesin kautta siten että myös paluu olisi ollut LA:han. Tämä vaikutti hieman hölmöltä. Pari ehdotusta löysi reitiksi Uudesta-Seelannista Chilen kautta Peruun ja sieltä paluun suoraan.

Päädyimme vertailun jälkeen brittiläisen Travel Nationin tarjoukseen. Reitti oli juuri oikea ja hintakaan ei turhan paha (kaikki on suhteellista :D) 2200 puntaa/hlö. Lennämme siis Lontoosta suoraan Bangkokiin. Bangkokista Sydneyyn jossa on n. 9 tunnin välilasku josta jatkamme Christchurchiin. Aucklandista sitten lennämme Santiago de Chilen kautta Limaan. Ja Limasta lopuksi Miamin kautta Lontooseen. Päivän kurssilla 4400 puntaa tuli maksamaan 5350€. Tähän päälle sitten ostimme vielä lentoliput Helsingistä Lontooseen välilaskulla Saksassa yht 375€. Lentoihin oli alustavasti budjetoitu 6000€ joten hieman alle budjetin selvittiin.




No comments:

Post a Comment