23.10.12

Kolmenkympin kriisikö?

Mitä ihmettä ne Maria ja Lauri oikein aikovat?



Euroopan talouskriisin uhkaavassa varjossa mietittiin että miten voitaisiin parhaiten pärjätä näinä hankalina aikoina. Luonnollisesti päätimme molemmat lopettaa vakituiset työmme ja kuluttaa viisinumeroisen summan rahaa maailmanympärimatkaan ja sen jälkeen aloittaa elämä puhtaalta pöydältä uudella paikkakunnalla.

Viime vuoden elokuussa oppaan työt ja ulkomailla asuminen vaihtuivat Espoon Matinkylään ja kahdeksasta neljään toimistotyöhön. Espoo ja pääkaupunkiseutu eivät kuitenkaan ole aiheuttaneet suuria rakkauden tunteita ja pikkuhiljaa kypsyikin päätös siitä että tänne emme halua asettua. Päätimme muuttaa Tampereelle. Muutto on vielä suunnitteluasteellla ja tulee toteutumaan vuodenvaihteessa jolloin luovumme Espoon asunnosta. Ensialkuun tavarat menevät Tampereella varastoon ja matkalta paluun jälkeen alkaa armoton asunnon metsästys.

Niin, se matka. Ajatus pidemmästä matkasta on ollut mielessä jo jonkin aikaa ja nyt siihen tarjoutui ohittamaton mahdollisuus. Madventuresin Rikun ja Tunnan sanoja mukaillen, tärkeintä on tehdä päätös lähtemisestä. Ja kun tuo päätös oli tehty niin yksityiskohdat alkoivat hakeutua paikoilleen.

Alun perin tarkoituksena oli lähteä matkalle vasta syksyllä 2013 kunhan Marian yliopisto-opiskelut olisivat jo päättyneet ja olisimme kerenneet säästämään hieman enemmän rahaa. Matkalla ajateltiin olla n. 5-6kk ja kohteina olisi ollut nyt toteutuvien lisäksi vielä Ecuador ja Galapagos saaret. Matka päätettiin kuitenkin totetuttaa jo nyt tammikuussa hieman lyhyempänä ja ilman Ecuadorin visiittiä. Maria sai siirrettyä kevään opintoja tulevaisuuteen ja 21.1 tulemme lentämään Helsingistä Lontoon kautta Bangkokiin.

Thaimaa on siis matkan ensimmäinen etappi. Alustavana suunnitelmana on viettää aikaa Bangkokissa ja sieltä matkustaa Kambodzaan jossa vierailla Angkor Watin temppelialueella. Hieman aikaa on myös varattu jollain määrittelemättömällä rannalla loikoiluun. Thaimaasta matka jatkuu n. kk myöhemmin Australian kautta Uuteen-Seelantiin.

Uudessa-Seelannissa vuokraamme käyttöömme campervanin jolla kiertelemme maata kuukauden verran. Campervan on siis pakettiauto jonka takatila on muokattu asuttavaksi. Sieltä löytyy kahden nukuttava sänky ja pieni keittomahdollisuus. Nämä ovat varsin suosittuja Uudessa-Seelannissa ja erinäisiä leirintäalueita löytyy runsain mitoin ympäri saaria.Uuden-Seelannin jälkeen lennämme Chilen kautta Peruun.

Perun matkasuunnitelman helmenä tulee olemaan vierailu Machu Pichuun. Muilta osin suunnitelma on vielä hyvin auki. Ehdotuksia otetaankin mielellään vastaan.

Tähän blogiin tulemme kirjoittamaan matkamme suunnittelusta ja valmisteluista ja vähän kaikesta muustakin asiaan liittyvästä ja liittymättömästä. Minä kirjoitan suomeksi ja Maria ruotsin kielellä, lukekoon kukin mitä itse haluaa ja osaa ja jos ei ymmärrä niin ainakin voi katsella kivoja kuvia.

No comments:

Post a Comment