6.11.12

Varusteet osa 1: laukut

Kolmen kuukauden mittainen maailmanympärimatka on melko iso haaste kun miettii että mitä kannattaa ottaa mukaan.

Varustesarjan ensimmäisessä osassa kerron laukkujen valinnasta.

Ensimmäinen asia mikä täytyi päättää oli laukun valinta. Me tulemme matkalla käyttämään liikkumiseen junia ja busseja ja luultavasti joudumme kävelemään ympäriinsä kaupungeissa aika paljon joten perus Samsonitet päätettiin jättää kotiin. Myös ajatuksen tasolla matkalaukut ovat turisteille ja mehän olemme tietenkin travellereitä :D. Laukuiksi päätettiin siis ottaa rinkat.

Molemmilta meiltä löytyy jonkunlaiset retki-rinkat mutta nykyään on saatavilla tosi kivoja matkailu-rinkkoja joten tällaiset siis otamme mukaan. Marian rinkka on vielä ostamatta mutta itselleni löysin Huuto.netistä käytetyn hyväkuntoisen Osprey Waypoint 70 litran rinkan hintaan 92€. Uutena se maksaisi n. 220€ hieman paikasta riippuen.70 litran rinkka on itseasiassa vähän turhan iso mutta kyllähän sitä ostaa pitää kun halvalla saadaan :). Marialle on suunniteltu vähän pienempää Osprey Farpoint rinkkaa.




Näistä rinkoista saa remmit ja kantohihnat kätevästi vetoketjulla piiloon jolloin ne voi huoletta chekata lentokoneen ruumaan. Lisäksi rinkoissa on osana 15 litran päiväreput jotka saa niihin kiinnitettyä vetoketjulla ja hihnoilla. Lisäksi suunnitteilla on ostaa rinkoille sateenkestävät suojat koska perusoletuksena on tietenkin se että joka päivä sataa vettä. Pessimisti ei pety koskaan :P.


Todellinen stressaaja ostaisi vielä rinkoille lisäturvaksi varkaudenestoverkot joilla rinkat saisi kiinni mihin milloinkin ja voisi olla varma etteivät ne lähde katalan bandiitin matkaan. Näiden melko suolainen hinta sai meidät kuitenkin jättämään ne (ainakin toistaiseksi) kauppaan. Palataan asiaan sitten matkalta kunhan rinkat on pöllitty perulaisen bussin tavaratilasta.

4 comments:

  1. Haluutko laittaa tän niin, että noi postaukset näkyy suoraan peräjälkeen, eikä niitä tarvii erikseen avata? :) (mun mielestä ainakin silleen helpompi seurata)

    Ja sit olis kiva, jos ton "prove you are not a robot" homman kommentoinnissa ottais pois päältä, ne on aika arpapelejä..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aateltiin että tällai olis kätevämpi valita mitä haluaa lukea kun välttämättä kaikki ei lue sujuvasti molempia kieliä. Harkitaan asiaa :).

      Sana-arvailun otin pois.

      Delete
    2. No joo, totta tuokin :)

      Delete
  2. Annika14.11.12

    Hm, förstår inte... :(
    Kram ändå!

    ReplyDelete